Tahniah Dato’! Pemuda OKU Tinggal Bersama Dengan Keluarga Aliff Syukri

Pada 2 July 2019 yang lalu ahli perniagaan kosmetik terkenal, Dato’ Aliff Syukri atau lebih dikenali dengan “Abang Terlajak Laris” telah didatangi oleh seorang pemuda yang sangat segak dan elok luarannya. Dato’ Aliff terkejut apabila pengawal keselamatan rumahnya membawa sorang pemuda yang telah datang kerumah dia untuk meminta kerja.

GAMBAR DATO’ ALIFF SATU PLASTIK

Dengan itu Dato’ Aliff bergegas untuk melihat pemuda yang disangkakanseorang pencuri. Dato’ Aliff terkejut akan pemuda itu datang bersama satu bag plastic yang mengandungi gambar beliau. Rupanya pemuda ini sangat meminati dia dan ingin bekerja dengannya. Akan tetapi remaja ini adalah seorang yang ‘Orang Kelainan Upaya’ (OKU) kerana remaja ini tidak dapat bercakap dengan jelas dan juga tidak mempunyai pendengaran yang bagus. Pemuda ini bernama Syukri.

 

View this post on Instagram

 

. . sepuluh hari di thailand seperti 10 tahun lamanya. inilah kegembiraan sebenar bila abang dapat jumpa keluarga abang walaupun abang travel jauh2 lama2 tapi tetap tak bahagia bile kelugar trcinta tiada disisi. abang sayang sangat kluarga abang yang trcintaa. . . penat letih tapi bkerja tpi bila abg nampak family smua terus rasa happy❤️❤️ demi @as.legacymalaysia . . . abang bukan bercuti tapi abang pergi kerana kerja. abang berkorban demi @as.legacymalaysia. perjalanan abang penginapan abang semuanya di sponsor oleh company2 besar di thailand. dlm industri perlancongan hotel,makanan dan lain.. adakah anda berminat nak nak sponser sy dan sy akan pomosikanya boleh wussp manager saya 017 221 2116 .. . . .

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

AHLI KELUARGA BARU

Dalam satu posting Dato’ Aliff dia ada memuat naik video kepulangan dia daripada kerja di Thailand. Dalam video itu kelihatan Syukri menyambut kepulangannya dengan penuh ceria dan gembira. Dato’ Aliff menyebut bahaya dia sangat gembira apabila balik ke rumah setelah beberapa meninggalkan untuk urusan kerja kerana dia gembira bertemu setiap ahli keluarganya.

Ramai netizen membuat andaian setelah melihat penulisan itu.

Setelah sejam daripada video itu, isteri Dato’ Aliff iaitu Datin Shahida telah memuat naik satu entri di Instagram dengan gambar Syukri sedang makan nasi ayam kurma yang telah dimasak olehnya. Sama seperti Dato Aliff’, Datin Shahida mengucapkan syukur kerana ahli keluarga baru mereka itu sangat suka akan masakan Dtain itu.

SENYAP SENYAP SYUKRI DUDUK DIRUMAH

Ramai netizen yang memuji kebaikan Dato dan Datin sekeluarga kera kebaikan yang dilakukan dengan mengambil Syukri sebagai ahli keluarga baru tanpa memberitahu umum. Ramai juga netizen yang mengatakan bahawa Syukri mempunyai iras tampan daripada Dato’ Aliff sendiri jadi sesuailah jika mereka menjadi keluarga yang bahagia. Jangan lupa like page Info Viral di Facebook untuk mendapatkan cerita terkini dan share artikel ini sekiranya ia bermanfaat. Terima kasih.

Sumber: instagram Shahidadherbs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*